جملات جنجالی مناظره‌های انتخاباتی ایران فرشته قاضی روزنامه‌نگار

ساخت وبلاگ
جنجالی‌ترین مناظره انتخاباتی در تاریخ ریاست جمهوری ایران در سال ۸۸ و بین میرحسین موسوی و محمود احمدی نژاد اتفاق افتاد. مناظره‌ای که تبعاتش باعث شد در دوره بعدی، مناظره‌ها به صورت جمعی برگزار شود.

مروری بر جنجالی‌ترین جملات در مناظره‌های ۸۸

میرحسین موسوی (مناظره با محمود احمدی نژاد چهارشنبه ۱۳ خرداد ۸۸): "بنده آمده‌ام که این روحیه را عوض می‌کنم. بنده این حالت پرونده سازی، سیاه کردن برنامه‌ها، سیاه کردن دانشجویان و امثال این‌ها را عوض می‌کنم."

"یکی از مشکلاتی که در کشور ما الان هست شبیه همین روشی است که الان در این صحنه با آن روبه‌رو هستیم. مثل پرونده سازی."

"بنده هرجا می‌روم اعتراض است هرجا می‌روم می‌گویند به ما اهانت شده است. این دانشجو را ستاره‌دار کردیم آن را دستگیر کردیم آن یکی را دستگیر کردیم آن را از دانشگاه بیرون کردیم."

"معاون اجرایی آقای رییس جمهور به جای اینکه مشغول حل مشکلات مردم باشد مشغول رفتن و سرکشی به این پرونده و آن پرونده به آنجا و اینجا است که یک چیزی بسازند که به درد امشب بخورد."

"ایشان (احمدی نژاد) جلوی بنده عکس خانم بنده را می‌گیرد که این را اینجوری کردن اینجوری کردن. ایشان(زهرا رهنورد) مهمترین روشنفکر زن این کشور هست."

حق نشر عکس JamejamOnline.ir

میرحسین موسوی (مناظره با محسن رضایی، پنج شنبه ۱۴ خرداد ۸۸): "ادب مرد به ز دولت اوست."

"من به تمنای قدرت نیامدم، من سکوت ۲۰ ساله خود را نشکسته‌ام که به هر ترتیب و با هر روشی رئیس جمهور شوم. من احساس خطر کردم."

"بنده سلیقه‌ای را در زمان جنگ اعلام کردم که هنوز آن سلیقه را دارم و بنده اعلام کردم که ما باید شایسته سالاری داشته باشیم."

میرحسین موسوی (مناظره با مهدی کروبی، یکشنبه ۱۷ خرداد ۸۸): "ما مقابل پدیده شگفت‌آوری روبرو هستیم به طوری که روبروی دوربین و تلویزیون قرار می‌گیرد و سفید را سیاه جلوه می‌دهد و دو ضرب در دو را ۴ نمی‌داند."

"من به دلیل احساس خطری که در نظام جمهوری اسلامی به وجود آمده است و آن پدیده دروغ می‌باشد به صحنه آمدم."

"با درک همه این خطرات در وسط صحنه آمده‌ام و انشاء الله خواهم ماند."

"ایشان(احمدی نژاد) خجالت نمی‌کشد در مقابل بنده به صورت بازی مدام عکس خانم من را به من نشان می‌دهد و می‌خواهد بگوید بنده روحیه‌ام خراب است."

"مردم، گراف‌هایی که من نشان دادم ببینید این منحنی‌ها را بالا و پایین می‌کنند تا شما را گول بزنند نقش خط و مار می‌کشند و سعی می‌کنند شما را به بیراهه ببرند."

محمود احمدی نژاد (مناظره با میرحسین موسوی، چهارشنبه ۱۳ خرداد ۸۸): "امروز آقای موسوی در برابر من نیست تنها آقای موسوی نیست بلکه سه دولت پی درپی در برابر بنده قرار گرفته‌اند."

"بنده دربرابر یک کاندیدا نیستم دربرابر یک مجموعه‌ای هستم که با محوریت آقای هاشمی وهمکاری آقای موسوی و خاتمی علیه بنده حرکت کردند."

"در همان اوایل این دولت آقای هاشمی پیغامی برای یکی از این پادشاهان حاشیه خلیج فارس فرستاد که شما نگران نباشید ظرف شش ماه این دولت ساقط می‌شود که بعدا افرادی رفتند توضیح دادند ومسئله تا حدودی حل شد."

حق نشر عکس IRIB

"جناب اقای موسوی برای اینکه متوجه بشویم در کشور مشکل هست واعتیاد هست ما نیاز نداریم که برویم یک بازیگر را بیاوریم در اتوبوس تا بفهیم اعتیاد هست."

"دختر آقای هاشمی می‌گوید ما آقای موسوی را می‌خواهیم برای اینکه استمرار همان راه است. یعنی اشرافیتی که جناب آقای هاشمی دراین کشور پایه‌گذاری کرد، قرار است ادامه پیدا بکند."

"آیا من می‌توانم راجع به پرونده آموزشی یک خانم صحبت کنم. بگویم؟ من اینجا پرونده‌ای دارم برای یک خانم. شما می‌شناسید در تبلیغات انتخاباتی کنار شما می‌نشیند."

"آقای صفایی فراهانی مدیر دولت شماست از دولت شما پولدار شده. پسرهای آقای هاشمی چه‌کار می‌کنند در کشور؟ پسر آقای ناطق چه‌طوری میلیاردر شد؟ خود، آقای ناطق چه‌طوری دارد زندگی می‌کند این‌ها حامیان شما هستند."

محمود احمدی نژاد (مناظره با مهدی کروبی، شنبه ۱۶ خرداد ۸۸): "چرا شهرام جزایری به شما این پول را داد؟ شما آدم سیاسی هستید، سؤال نکردید که چرا به شما این پول را داد و با چه هدفی؟"

"می‌گویند وقتی در بنیاد شهید مسئول بودید، آنجا زندان درست کرده بودید. افراد را آنجا زندانی می‌کردید و کتک می‌خوردند. این را تشریح کنید."

محمود احمدی نژاد (مناظره با محسن رضایی، دوشنبه ۱۸ خرداد ۸۸): "دروغگو خائن است و خائن ترسو، چه کسی از این دولت ترس سراغ دارد؟"

حق نشر عکس JamejamOnline.ir

مهدی کروبی (مناظره با میرحسین موسوی، یک شنبه ۱۷ خرداد ۸۸): "پس از ماجرای برخورد شدید من با زندانی کردن آقای لقمانیان نماینده همدان در مجلس، داستان شهرام جزایری را علیه من علم کردند."

"شایع کردند که در عروسی دختر کروبی، سکه‌های طلا بر سر عروس و داماد ریخته‌اند که برخی باور کردند در حالیکه من اصلا دختر ندارم."

"وقتی آقای دکتر سروش حرفی می‌زند که آن‌ها خوششان می‌آید، آقای سروش خیلی بزرگ است اما وقتی دکتر سروش مرا تأیید می‌کند یک کمونیست را وادار می‌کنند به او بد بگوید و اهانت کند."

"من آماده‌ام تا هزینه حضورم را بپردازم و در مقابل خودکامگی بایستم و از مراکز قدرت در کشور نیز با خبر هستم."

مهدی کروبی (مناظره با محسن رضایی، سه شنبه ۱۲ خرداد ۸۸): "با احتساب قیمت فعلی نفت به حساب ۶ دلار پایین‌تر از این قیمت به افراد بالای ۱۸ سال ماهانه ۷۰ هزار تومان می‌رسد."

مهدی کروبی (مناظره با محمود احمدی نژاد، شنبه ۱۶ خرداد ۸۸): "اطلاعاتی که آقای احمدی نژاد می‌دهند یا اطلاعات غلط به ایشان می‌دهند یا باید بگوییم که آقای احمدی نژاد خلاف می‌گوید، از این دو حالت بیرون نیست."

"اگر از اول مسئولیت آقای احمدی نژاد با ایشان برخورد معقول و منطقی می‌شد ماجرای "هاله نور" به وجود نمی‌آمد."

"آقای احمدی نژاد به عراق تشریف بردند و گفتند آمریکایی‌ها می‌خواستند ما را بدزدند و ما با نقشه‌ای آمدیم."

"شما جنگ روانی راه می‌اندازید، این جنگ روانی کشور ما را به اینجا رسانده است."

"جنابعالی می‌فرمائید سیاست خارجی ما غوغا کرده است ، برادر محترم! آخر این چه غوغایی کرده است که شما تبریک هم می‌گویی، جوابت را نمی‌دهند."

"می‌خواسته ۷۰۰ میلیون دلار از پول دولت به یکی از آقایان روسای جمهور بدهد، اما رهبری جلوی او را گرفته است."

"شما مقابل یک مرد شریف و نجیب عکس زنش را این جوری نشان می‌دهید انتظار دارید همه چیز به هر کسی بگویی، اما کسی چیزی به شما نگوید."

حق نشر عکس Fars

محسن رضایی (مناظره با میرحسین موسوی، پنج شنبه ۱۴ خرداد ۸۸): "هیچ کدام از این عزیزانی که نامزد انتخاباتی هستند رقیب من نیستند رقیب من فقر، بیکاری، گرانی و عقب ماندگی است."

محسن رضایی (مناظره با محمود احمدی نژاد، دوشنبه ۱۸ خرداد ۸۸): "احمدی نژاد خود را فوق تخصص همه مسائل می‌دانند. در بحث‌های امنیت ملی فکر می‌کنند فقط ایشان خیلی می‌فهمند. همین باعث شده که یک تنهایی اصراف ایشان به وجود بیاید و کسی در اطراف ایشان امنیت نداشته باشد."

محسن رضایی (مناظره با مهدی کروبی، سه شنبه ۱۲ خرداد ۸۸): "آزادی‌های مدنی را تبدیل به قانون خواهم کرد."

"بنده با ۸ تا ۹ مزیت نسبی که در کنار نفت و گاز خلق خواهم کرد مدیریت کشور را سامان می‌دهم."

جملات جنجالی مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲

جنجال‌های بعد از مناظره‌های دو نفره در انتخابات پیشین٬ نگرانی از تند شدن مناظره‌های دو نفره و تعدد نامزدها این بار مسیر را به سمتی برد که مناظره‌ها به صورت جمعی برگزار شود. در سال ۱۳۹۲ سه مناظره به صورت جمعی و با حضور ۸ نامزد انتخاباتی برگزار شد هرچند که در نهایت با انصراف ۲ نامزد، ۶ نامزد در انتخابات به رقابت با یکدیگر پرداختند.

مناظره‌های این دوره از انتخابات هم خالی از حاشیه نبود. سوال‌های تستی یا چهارجوابی از سوی مجری برنامه از نامزدها اعتراض آنها را در پی داشت و محمدرضا عارف به این سوالات پاسخ نداد. همچنین تصاویری به نامزدها نشان و از انها خواسته می‌شد برداشت خود را از این تصاویر عنوان کنند.

حق نشر عکس IRIB

حسن روحانی (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "کارخانه کفش ملی که روزی جزو افتخارات ما در کشورهای همسایه بود، به انبار سایپا و کارخانه پارس الکتریک نیز به لانه کبوترها تبدیل شده است."

"بسیاری از صادرات ما کالاهای خام است حتی معادن و سنگ‌های قیمتی ما بعد از استخراج از معادن به روی دریا رفته و توسط چینی‌ها روی آن کار می‌شود و بعد یا به ایران برگردانده می‌شود و یا به کشورهای دیگر منتقل می‌شود."

حسن روحانی ( مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "باید بیمه ویژه‌ای برای زنان آسیب دیده بوجود بیاوریم . علاوه بر این تشکیل وزارت امور بانوان را در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی کردیم."

"جمع‌آوری دیش‌های ماهواره هیچ نتیجه‌ای نداشته است. آمارها نشان می‌دهد که ۵۰ درصد مردم از رسانه‌های خارجی استفاده می‌کنند."

"آنقدر دایره خودی را تنگ می‌کنند که تعداد و گروهی خاص و عددی خاص که عدد بالایی نیستند را دور خود جمع کرده و هر کس که مثل خودشان فکر نکند را محکوم می‌کنند و فکر آن‌ها را حاصل توطئه می‌دانند و می‌گویند، طراحی استعمار و صهیونیسم بوده است."

"در بسیاری از فضاها به جای اینکه ما فضای فرهنگی را حاکم کنیم فضای امنیتی را حاکم کرده‌ایم."

از صدای شجریان بهتر داریم؟

حق نشر عکس IRIB

حسن روحانی (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "آقای قالیباف خیلی دلم نمی‌خواست بگویم اما شما مرا ناچار کردید، آنجا بحث این بود که شما می‌گفتید دانشجویان بیایند تا ما گاز انبری برنامه داریم تا کار را تمام کنیم. ما می‌گفتیم راه این نیست که مجوز بدهیم بعد گاز انبری آنها را دستگیر کنیم، راه این است که از ابتدا به آنها بگوییم یا مجوز نیست یا اگر هست بیایند کار خودشان را انجام دهند، تظاهرات کنند و مبدأ و انتها نیز معلوم باشد."

"هیچ وقت پادگانی فکر و عمل نکردم من جزو افرادی هستم که حقوق خوانده‌ام و من سرهنگ نیستم حقوقدان هستم."

"سانتریفیوژ خیلی خوب است که بچرخد به شرط اینکه زندگی مردم هم بچرخد، کارخانه‌های دیگر هم بچرخد، صنعت هم بچرخد و این کار شدنی است."

محمدرضا عارف (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "حاکمیت یک‌پارچه یک جریان سیاسی بر اقتصاد کشور در طول هشت سال گذشته باعث کنار گذاشتن سایر جریان‌ها از این عرصه بوده است."

محمدرضا عارف ( مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "با چماق کمیته انضباطی عملا دانشجو را در کانال خاص آموزش قرارداده‌اند."

"استاد دانشگاه برای اینکه به یک کنفرانس علمی برود، توسط حراست پرس‌وجو می‌شود."

محمدرضا عارف (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "من نمی‌خواهم قضیه ۸۸ را باز کنم، چهار سال خداوند به من توانایی داد تا سکوت کنم، سکوت معنادار، درد می‌کشیدم، خدا می‌داند در این چهار سال چه کشیده‌ام."

محمدباقر قالیباف (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "نمی‌توانیم نقدینگی را کنترل کنیم؛ بنابراین باید نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم."

محمدباقر قالیباف ( مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "یک زمانی نگاه از بالا به پایین داریم که رییس دولت فکرمی‌کند رییس خانواده‌ها هم است و می‌تواند برای همه تعیین تکلیف کند و سبک زندگی را با یک بخشنامه حل کند مثل کره شمالی که حتما این نگاه درستی نیست."

حق نشر عکس JamejamOnline.ir

محمدباقر قالیباف: (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "خاطرم هست سال هشتاد و دو که بنده فرمانده نیروی انتظامی بودم و شما (خطاب به حسن روحانی) دبیر امنیت ملی بعد از هجده تیر که هر سال به مناسبت سالگرد آن دانشجویان داخل و بیرون مراسمی می‌گذاشتند در جلسه‌ای به شما آقای روحانی گفتم اجازه بدهید دفتر تحکیم وحدت مراسم بگیرد اما شما جناب روحانی گفتید: بابا دنبال دردسری؟ ول کن. چه مجوزی؟ بنده اصرار داشتم دانشجو باید حرف خودش را بزند اما در چارچوب قانون. "

"زمانی که شما(خطاب به علی اکبر ولایتی) با میتران قهوه می‌خوردید ما در جبهه موشک‌های میراژهای میتران را می‌خوردیم و اگر انجا حوزه نفوذ بود جلوی آنرا می‌گرفتید که ما را نزنند. اگر واقعا حوزه دیپلماسی بود چرا یک بار از غرامت جنگ که متجاوز بود حتی یک مذاکره نتوانستید بکنید."

محسن رضایی (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "مساله اصلی اقتصاد ملی ما این است که صاحب ندارد."

محسن رضایی ( مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "موشک‌های ما چند هزار کیلومتر عبور می‌کنند، اما در گوشت و مرغ مانده‌ایم."

محسن رضایی (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "افراد سرجای خود نیستند و اولین کاری که من انجام خواهم داد هر کس را سر جای خود قرار خواهم داد."

"استراتژی من در سیاست خارجی مانند یک قیچی عمل خواهد کرد."

"در حوزه سیاست خارجی عمدتا در سیاست جهادی موفق بوده‌ایم همچنان که با حزب‌الله، سوریه و لبنان ارتباط داریم اما ارتباط ما با اروپا و کشورهای دیگر کجاست؟ اگر همین سه چهار کشور هم با ما نباشند این هم که از آثار جنگ ، دفاع مقدس و انقلاب است و بنابراین بخش جهادی سیاست خارجی را اگر از ایران جدا کنیم چه می‌ماند؟"

محمد غرضی (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "ملت ما از ابتدای انقلاب دچار گرفتاری تورم هستند و تا تورم حل نشود و کشور به تولید نرسد، اشتغال ایجاد نمی‌شود."

محمد غرضی (مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "شبکه هوشمند سلامت را راه می‌اندازم به این صورت که نسل سوم و چهارم تلفن موبایل را وارد کشور می‌کنم."

محمد غرضی (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "من از اینجا می‌سوزم که آن آقا که هیچ سمتی در جمهوری اسلامی نداشته یک دفعه آمد و دبیرکل اصلاح طلب‌ها شد."

"استاندار هر استان را مردم انتخاب کنند."

حق نشر عکس JamejamOnline.ir

سعید جلیلی (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "زمانی می‌توانیم یک تصمیم صحیح اقتصادی داشته باشیم که مبتنی بر گفتمان انقلاب و نظام باشد."

سعید جلیلی ( مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "فضای دانشگاه‌ها باز و پرنشاط است."

سعید جلیلی (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "هفت دور مذاکره برگزار شد و در نهایت در سال ۱۹۹۷ در بیانیه‌ای که دادند حکم علیه هاشمی دادند."

علی اکبر ولایتی (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "بی جهت عده‌ای از متخصصین خانه نشین شده‌اند."

علی اکبر ولایتی (مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "باید یک بیمه واحد با کفایت سراسری به نام بیمه سلامت ایرانیان درست شود."

"در فتنه ۷۸ و ۸۸ هیئت‌های مذهبی نقش اساسی داشتند."

علی اکبر ولایتی (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "حل مسئله هسته‌ای سخت‌تر از اجرایی کردن قرارداد ۵۹۸ نیست."

"رابطه با چند کشور محدود آفریقایی و آمریکای لاتین خوب است ولی آورده‌ای برای نظام ندارد بلکه باید به خارج از کشور سفر کرد و به دیدن کشورهای دیگر رفت."

"خطاب به (سعید جلیلی) دیپلماسی این نیست که انسان برود مقابل کشورهای دیگر خطابه بخواند و در مصاحبه مطبوعاتی مطالب خود را بیان کند. دیپلماسی این نیست که ما در یک طرف بنشینیم و آنها در طرف مقابل بنشینند و ما حرف مشخصی را بزنیم بدون آن که اقدامات دیگری در خارج از آن انجام دهیم. بحث دیپلماسی کلاس فلسفه نیست که شما بروید آنجا بگویید منطق ما قوی بود و آنها هم محکوم شدند. آنچه که مردم می‌بینند این است که شما چند سال مسئول هسته‌ای هستید یک قدم پیش نرفته‌اید و هر روز تحریم‌ها بیشتر شده است و فشارش بر مردم می‌آید."

"در همان زمانی که بنده با تاکید آقای رئیس جمهور فرانسه به آنجا رفتم قائم مقام وزارت امور خارجه ، کاردار فرانسه را خواست و به نوعی به او گفت آن کسی که به پاریس آمده نماینده ما نیست و شما باید فلان آقا را قبول می‌کردید."

"مذاکرات سولانا و آقای لاریجانی به جای خوبی رسید و به این توافق درباره همین تعداد سانتریفیوژ رسیدند اما همزمان با اینکه آقای لاریجانی و سولانا مذاکره می‌کردند یک مقام بلندپایه اجرایی در نمازجمعه تهران گفت که ما درخصوص مسائل هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم."

"سولانا در مذاکرات بعدی تلکس این خبر را نشان دادند که یکی از مسئولان اجرایی گفته است ما در خصوص مسائل هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم، کارشکنی شد و مشابه این موضوع را در زمانی که مسئول سیاست خارجی بودم خود بنده داشته‌ام که بیان خواهم کرد. دشمن زمانی که تناقض بین مسوولان را می‌بیند آقای لاریجانی زحماتی کشید و می‌شد به توافق برسند و می‌شد آنجا مسئله را حل کرد اما اینجا کسی حرف دیگری زد که در واقع در صحنه نبودند در غیر این صورت لاریجانی مسئله را حل کرده بود."

غلامعلی حدادعادل (مناظره اقتصادی، جمعه دهم خرداد ۱۳۹۲): "دولت من در آینده برای مقابله با کاهش ارز ناشی از درآمد نفت باید سبک زندگی اسلامی را در نظر داشته باشد."

غلامعلی حدادعادل (مناظره فرهنگی و اجتماعی، چهارشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۲): "در نظر برخی از مدیران کشور فرهنگ شبیه سبزی خوردن سر سفره تزئینی است."

"قول می‌دهم در دولتم به مردم دروغ نگویم."

غلامعلی حدادعادل (مناظره سیاسی، جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲): "گمان می‌کنند اگر ما به تحریم کنندگان لبخندی بزنیم و کدخدا را ببینیم، مسئله حل می‌شود."

pennews...
ما را در سایت pennews دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mpennews1a بازدید : 66 تاريخ : پنجشنبه 19 مرداد 1396 ساعت: 3:50